Видове Залози

Видове Залози

Видове Залози

Футболът е без съмнение най-популярният спорт за залози в света, със стотици международни и национални първенства и лиги. Не е изненада, че букмейкърските къщи предлагат толкова много видове залози.Тук ще намерите най важното.

Видове Футболни залози

Залози за краен резултат

Най-основният вид футболен залог е този за победител в редовното време на мача. Известни като 1х2 залози, “1” се отнася за отбора, който е домакин ( на чиито стадион се играе срещата), “2” е за гостуващият отбор и “Х” е за равенство.

Пример: Ливърпул – Манчестър Юнайтед

Залагате на Ливърпул да победи

Изход: Печелите при победа на Ливърпул, но губите при равенство или победа за Ман Юнайтед.

Да се класира (Да спечели финала) – участникът трябва да предвиди кой отбор ще продължи в следващия кръг или ще спечели турнира.

Равенство няма залог (Дроу ноу бет)

Този пазар премахва равенството като опция от гледна точка на залога. Това означава, че избирате от 2 възможности, вместо от 3. Ако мачът приключи с реми, залогът ви се приема като печеливш при 1.00 коефициент.

Пример: Ливърпул – Манчестър Юнайтед

Залагате на Ливърпул да победи

Изход: Печелите при победа на Ливърпул, но губите при победа на Ман Юнайтед. При равен, парите ви се връщат.

Точен резултат

Залогът за точен резултат – тук трябва да прогнозирате точния резултат, с който ще приключи мача. Този вид залози имат доста по-големи коефициенти, защото е по-трудно да се познае победителя в играта.

Резултат на полувреме

Този пазар раздела пазарът за краен резултат на две половини и ви позволява да залагате само за изхода от едната част. Предлагат се залози както за първото полувреме, така и за второто полувреме. При залозите за второто полувреме се гледа единствено кой е вкарал повече голове през втората част.

Пример: Ливърпул – Манчестър Юнайтед

Залагате Ливърпул да води на полувремето

Изход: Печелите, ако Ливърпул победи през полувремето.

Първо полувреме / Краен резултат

Този залог е вариация на залога за краен резултат, но освен него трябва да познаете и какъв ще бъде резултатът на полувремето. Можете да го срещнете накратко и като “HT/FT”.

Пример: Ливърпул – Манчестър Юнайтед

Залагате на Ливърпул да води на полувремето и да победи в редовното време (1/1)

Изход: Ще спечелите ако горното се случи, но ако например на полувремето резултатът е равенство, ще загубите залога си.

Общо голове (Под/Над) – залози

По-известен като “Под/Над” пазар, тази опция ви дава възможност да дадете мнението си дали броят на головете ще прехвърли даденото от букмейкъра число. Стандартната опция е да се залага за Под и Над 2,5 гола, но букмейкърите в днешно време разшириха предложенията си и предлагат най-различни линии, сред които 0,5 гола, 1,5 гола и така чак до 5,5 гола. Можете да залагате и за Пад/Над на головете на двата отбора по отделно. Освен това, букмейкърските къщи предлагат да заложите за броя на голове, поставяйки ги в определен диапазон – 0-1 гола, 2-3 гола, 4-5 гола, 6+ гола.

Предлагат се още Под/Над залози за най-различни други неща в мача, като например броя на корнерите, тъчовете, картоните, фаловете и т.н.

Пример: Ливърпул – Манчестър Юнайтед

Залагате за Над 2,5 гола в мача

Изход: Печелите ако се вкарат 3 попадения или повече в двубоя, без значение кой отбор ги вкарва.

Общо голове – Четно или нечетно число

Залози за четен/нечетен гол във футбола означава четност или нечетност на общия брой голове в мача. Този залог е една от най-добрите алтернативи на залога за общо голове във футбола.

Залог на четен брой голове Залозите на четен брой голове се играе, ако в мача бъдат отбелязани четен брой голове, като например: 0, 2, 4, 6 и т.н. Например за четни залози са възможни следните изходи от мача: 0-0, 1-1, 2-0, 0-4 и така нататък до безкрайност. Всяко равенство в мача ще е четно.

Залози на нечетен брой голове За нечетен брой се считат головете, като например :1, 3, 5, 7 и т.н.. За залози на четене брой голове се считат тези от типа: 1-0, 1-2, 2-3, 0-3, и т.н.

И двата отбора да отбележат

Имате право на избор между „Да“ и „Не“, отговаряйки на въпроса дали и двата отбора ще отбележат гол поне веднъж в противниковата врата. Полезен залог, когато и двата отбора имат проблеми в защитата за залог „Да“ или пък обратното – и двата са много солидни в отбрана за залог „Не“.

Първи голмайстор

Залогът е ясен, но има две важни подробности, които трябва да проверите в правилата на букмейкърите. Първо, дали автоголовете се броят и второ, дали парите ви ще бъдат върнати ако играчът, за който сте заложили, остане на пейката през целия мач.

Скоркаст

Още по-труден за познаване залог, в който трябва коректно да предвидите кой ще бъде първият голмайстор и с какъв точен резултат ще завърши двубоят.

Хендикап

Ако мислите, че даденият отбор не само ще победи, но и ще успее да го направи с разлика, букитата ви дават възможност да заложите при дадена виртуална преднина за единия отбор. Възможността за равенство остава.

Пример: Ливърпул – Манчестър Юнайтед

Хендикапът е 0:1 и вие залагате за “Х”

Изход: Тъй като виртуалното предимство е един гол в полза на Ман Юнайтед, залогът за “Х” ще бъде печеливш, ако Ливърпул спечели с точно един гол разлика.

Азиатски хендикап

Азиатският хендикап се различава от традиционния хендикап по това, че елиминира възможността за равенство.

Има много видове азиатски Хендикап

АХ 0 – Този вид азиатски хендикап е аналогичен на залога с опцията „Равенство няма залог“.

АХ +0,25 – Залогът се раздела на две – едната половинка е за АХ 0, а другата е за АХ 0,5.

АХ +0,5 – Аналогичен залог на залога от 1х2 пазара – за да спечелите, просто вашият отбор трябва да победи.

АХ +0,75 – Залогът се разделя на две – едната половинка е за АХ +0,5, а другата е за АХ +1

АХ +1 – Залогът печели при победа с два или повече гола разлика, а при победа с точно един гол разлика, залогът се връща.

АХ +1,25 – Залогът се разделя на две – едната половинка е за АХ +1, а другата е за +1,5

АХ +1,5 – Аналогичен залог на -1 залога от традиционния хендикап – печелите при победа с два или повече гола разлика, във всеки друг случай губите.

Време на първия и време на следващия гол

Един пазар, който е особено популярен в залозите на живо. По кое време си мислите, че ще падне първия гол? Преди началото на мача, букмейкърите обикновено ще ви предложат да залагате дали първото попадение ще бъде реализирано преди или след 27-мата минута.

В залозите на живо по време на мача, залозите за първи/следващ гол са разделени на блокове, както следва: 0-10 мин. / 11-20 мин. / 21-30 мин. и т.н. до 90 мин.

Сбор на номерата на голмайсторите

Един много любопитен залог, който навлезе в букмейкърите през последните години. Смята се сборът на номерата на екипите на всички играчи, които са отбелязали гол.

Пример: Ливърпул – Манчестър Юнайтед

Залагате за Над 36,5

Изход: Да кажем, че в мача са били отбелязани три гола от трима отделни играчи, които носят номерата 8, 9 и 20. Общият сбор би бил 8 + 9 + 20 = 37, което прави залогът печеливш.

Двойни, единични и пермутаци

Изберете 4 или 5 селекции – например, 4 или 5 отбора да спечелят своите мачове от предстоящия кръг – и вземете само единичните и двойните комбинации от тези 4 или 5 игри.

Например, ако сте избрали 4 игри (Селекции 1, 2, 3 и 4), ще имате 4 сингъли (1, 2, 3 и 4) и 6 дабъли (1 & 2, 1 & 3, 1 & 4, 2 & 3, 2 & 4, и 3 & 4).

Хонгконгски, индонезийски и малайзиски коефициенти

Това е пермутация, в която се включват 3 селекции. От тези 3 селекции, вие съставяте общо 7 залога – 3 сингъла, 3 дабъла и 1 требъл. С тези 7 залога, ако изберете селекции с поне 7.00 коефициент, ще успеете да избиете залога си дори и само с един успешен мач.

Видове Тенис залози

Победител в срещата

В една тенис среща резултатът няма как да завърши наравно, така че тук избора е кой от двамата състезатели ще спечели срещата.

Залог на точен резултат

При този вид залог избирате краен победител в срещата и съответно точния резултат в сетове. При този залог коефициентите са по-големи и тази опция често е предпочитана от залагащите на тенис.

Залог за краен резултат на сета

В тениса често фаворитите губят първия сет и затова част от любителите на залозите търсят големият коефициент, като залагат на аутсайдера в мача да спечели първият сет.

Залог с хендикап

Стандартна ситуация за залог с преднина — това е играта на явния фаворит с аутсайдера. На първия поставяме голям минус ( – 0,5 сета; – 1,5 сета и т.н ) и получаваме добра печалба. Обикновено това може да се приложи и към отделен сет.

Залози на тайбрек

При този залог може да заложите на това дали в съответната среща, която сте избрали ще се играе тайбрек или не.Коефициентите за тази опция може да варират от 2,5 до 4,5 в букмейкърските къщи.

Общо геймове

Залога се прави на база броя изиграни геймове в срещата – по-голяма или по-малка цифрова стохност. В трисетовите срещи обикновено за общо геймове под/над се изплзват показатели от типа 20,5 сета; 21,5 сета и 22,5 сета

Видове Баскетболни залози

Краен изход на среща

Както и при футбола така и в баскетбола може да заложите на крайния изход от Срещата, но има една подробност, при бастеболните залози знака Х ( равенство ) е с доста голям коефициент, тъй като рядко баскетболните срещи завършват при равен резултат.

Най-резултатна четвърт

В баскетболния двубой се играят четири части. При този вид залози избирате в коя от четвъртините ще се отбележат най-много точки. Коефициентите при тази опция варират между 3 и 5 в букмейкърските къщи.

Ще има ли продължения

При този залог можете да предположите, дали дадена среща ще завърши наравно и ще се играят продължения. Опцията “Да” традиционно носи със себе си и големи коефициенти средно от 10 до 13.

Печеливша разлика

Както заглавието подсказва чрез този вид залог, Вие може да заложите с каква разлика ще спечели даден отбор. Например отбор “A” да спечели с разлика от 1 до 5 точки, коефициента за този тип печеливша разлика варира от 2,50 до 3,50 .

Хендикап

При баскетбола стойността на предимството обикновено е доста по-голяма от колкото във футболния хендикап, особено ако силите на отборите не са равни.

Видове залози при Волейбол

Залози за краен победител в мача

Тук както и при тениса няма знак Х ( равенство ). Можете да заложите единствено на победителя в двубоя, който сте избрали.

Залог на точен резултат

Тук за разлика от футбола има само шест възможности при които може да завърши дадена среща – 3-0, 3-1, 3-2, 2-3, 1-3 и 0-3. Съответно при този залог коефициентите са по-голями и е предпочитан от много играчи.

Победител в първи сет

При този вид залог може да заложите на това, кой от двата отбора ще спечели първия сет.

Залог за брой сетове

При този вариант на залагане се отличава с това, че не е необходими да избирате победите, а просто трябва да прогнозирате броя на сетовете в срещата.

Видове залози при Бокс

Най-комерсиалните видовезалози на бокс са:

Победата на един от участниците в битката – победа по точки, нокаут, както и про отказ на състезателя или дисквалификация на противника.

Равенство – то се присъжда само по решение на съдията и в този случай, когато в края на срещата участниците имат равен брой точки.

Предвиждане на победа.

Победа по точки – печели боксьора, спечелил най-много точки през срещата.

Брой рундове – при този залог трябва да се предвиди колко рунда ще има в срещата между двамата състезатели.

Това бяха някои от основните залози при четирите най-популярни спорта в света.Екипа на YellowBet се надява, че този материал Ви е бил интересен и полезен.
YellowBet.net